keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Joulukuu, joulu ja vuodenvaihde

Niin on vain aika rientänyt ja blogi jäänyt marraskuuhun :P

Sen jälkeen työkuviot muuttuivat suuresti, kun vammaispalvelun kanssa tehty työsopimus henkilökohtaisesta avustamisesta päättyi sovitusti marraskuun lopussa ja ONNEN HETKIÄ Tmi:n joulumyynti lähestyi myrskyn tavoin.

Marraskuun viimeiset ja joulukuun ensimmäiset päivät painettiin tiukkaa työtä joulumyyntiä varten. Viimeisteltiin tuotteita, tehtiin tuotelappuja, kerättiin tavaroita, pakattiin, paketoitiin, hinnoiteltiin ja niin edelleen ja niin edelleen.




Varsinaisen Turun Joulutorin joulumyynnin lisäksi samalla valmistauduttiin Mynämäen käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen joulumyyjäisiin. Lauantaina 3.12. alkoi joulumyynti ja oli nämä joulumyyjäiset, joten ONNEN HETKIÄ edusti kahdella paikkakunnalla yhtäaikaisesti.
Mynämäelle meni ihan mukavasti tavaraa

 Joulumyyntien alkaessa nautin itse rentouttavasta viikonlopusta Kunstenniemessä tarpojavartio Kenguruiden kanssa. Vietimme viikonloppuretken ulkona puuhaillen sekä muuten rennoissa ja jouluisissa tunnelmissa sekä useiden keskusteluiden merkeissä.
Upeat kelit suosivat
Kertailtiin myös merimerkkejä - aktiivisten kanssa myös väistämissääntöjä

Retken jälkeen oli minun vuoroni astua Joulutorin myyntitiskin taakse ja siinä ne päivät sitten sujahtivatkin. Yhtäkkiä oli itsenäisyyspäivät ja joulujuhlat vietetty.
Pienenä takaiskuna myynnin aikana Sissin tassut tulehtuivat pahasti ja niitä oli käytävä näyttämässä. Samalla todettiin - ei niin yllättäen - sokeritauti, jonka hoitoon oli heti sitouduttava.
Myynnin ja hoidon yhdistäminen teki tiukkaa itse kullekin, joten viimeinen myyntipäivä oli tavallaan suuri helpotus.





Myynnin päätyttyä vedettiin viikonloppu aika pitkälti vain rauhassa henkeä ja siivottiin kotona. Maanantaina pääsinkin viettämään tavallaan kolmia pikkujouluja :D Ensin käytiin syömässä "ONNEN HETKIÄ Tmi:n pikkujoulu" ja sitten siirryttiin Joulutorin Marjaniemen kotaan eli Joulutorin pikkujouluihin. Siitä matka jatkui vielä johtajatovereiden luo, joiden matkassa ilta taittui sujuvasti :)

Jouluvalmistelut tehtiin tänä(kin) vuonna melko rennosti ja keskiviikkona vaihdettiin sulkapallo joulukonserttiin sekä yhteislaulutilaisuuteen - kiitos Laulun ystävät <3



Jouluaattona suuntasimme "koko porukka" mummun luo Naantaliin. Eli minä + vanhemmat haettiin mami kotoaan ja Topi sekä Tuuli kulkivat omin avuin. Naantalissa herkuteltiin joulupuuron sekä myöhemmin myös kahvin merkeissä ja seurattiin, kuinka Suomen Turku julisti joulurauhan. Nuoripari jatkoi matkaansa Paimioon ja muut tekivät hiljalleen lähtöä. Mami pudotettiin matkalla kotiin ja loppunelikko meni hautausmaalle kynttilöitä laittamaan.
Hautausmaalla keli selkeni varsin näyttäväksi
Ilta meni nelikon (ja koirien) voimin Kaarinassa rennosti, kunnes auto lähti taas liikkeelle suunnaten Mikaelinkirkon Kauneimpien joululaulujen yöhön. Kokemus oli jälleen loistava :)

Joulupäivänä vietettiiin kunnolla joulua, kun saatiin taas tuo "koko porukka" kasaan. Nautittiin joulupöydän antimista ja katsottiin, mitä pukki oli kenellekin tuonut.
Mamin poistuttua loppukuusikko vietti iltaa rattoisasti yhdessä pelaten.


Vuodenvaihde meni rauhallisesti, kun torstai ja perjantai tuli vietettyä Tallinnan puolella :D Uudenvuodenaattona pappa tuli vaimoineen lounaalle, meni mummua moikkaamaan ja palasivat sitten iltaa viettämään. Myöhemmin myös Topi liittyi seuraan. Ohjelma ja ruoka oli perinteistä: pientä pelailua, perunasalaattia, nakkeja, juustoja, kuoharia ja raketteja puolen yön kynnyksellä omalla kotitiellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti